Apaçi Gençlik – Doç. Dr. Ömer Miraç Yaman

15 Şubat Çarşamba akşamı okulumuzun Sarıtepe Kampüsünde Ömer Miraç Yaman Hoca’yı “Apaçi Gençlik” başlıklı konferans vesilesiyle ağırladık. Hazırlık öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği konferansın ilk bölümünde tarihte ilk defa 20. yy’ın başlarında Paris’in belli mahallelerinde işsiz, şiddet yanlısı ve holigan bir topluluğu nitelemek için kullanılan “Apaçi” kavramı ve tarihsel kökeni incelendi.

Konferansın ikinci kısmında ise özellikle Esenler ve Bağcılar semtlerinde uzun seneler boyunca birçok saha araştırması yapan, apaçi olarak nitelendirilen gençlerle yakın iletişimde bulunmuş olan Ömer Miraç Yaman, toplumda çokça horlanan, ağır hakaretlere ve alaylara maruz kalan bu gençlerin hayatlarındaki kırılma noktalarına değindi. Birçok örnek üzerinden bu apaçi akımını analiz eden konuşmacımız  bu gençlerin aslında çok da bilinçli tercihlerle böyle bir yol seçmediklerini, içlerinde bulundukları toplumun bu seçimlerde etkisinin çok fazla olduğunu dile getirdi.

Genel olarak eğlenceli ve akıcı geçen konferansın sonunda hepimizin kafasında “bu hayatlara sahip gençler için bizler neler yapabiliriz?” sorusu canlandı. Programın sonunda ise konuşmacımızın Apaçi Gençlik kitabı dinleyicilere satıldı ve toplanan para YEŞİLAY’a bağışlandı.