“Sana Kilyos’u da Soracaklar” – Doç. Dr. Mehmet Lütfi Arslan

3 Kasım 2016 tarihinde Doç. Dr. Mehmet Lütfi Arslan Hocamız Kilyos’ta misafirimizdi. Konuşmasının başında İngilizceye dair anılarını ve düşüncelerini paylaşan Arslan, öğrencilere “İngilizceyi iyi öğrenin, bir abiniz, hocanız olarak ilk tavsiyem” dedi. Bunun ardından ise “burada sizin en büyük kazancınız birbirinizsiniz” diyen Arslan,  öğrencilik yıllarında iyi bir ekiple faydalı işler peşinde koşmanın önemine dikkat çekti.

Programın sonlarına doğru ise her bir bireyin kendisine sorması gereken iki temel soruyu dinleyenlerle paylaşan Arslan, katılımcıların bu soruların üzerine dikkatle düşünmelerini öğütledi. “Neden milyarlarca insana +1 olarak ben de yaratıldım diye kendinize sorun” diyerek ilk soruyu açıklayan Mehmet Hocamız, “yarın sabaha uyanmasam, ben dünyadan eksilsem dünyada ne değişir diye de düşünün” diyerek dinleyenleri var olmaları üzerine kafa yormaya ve faydalı işler yapmaya teşvik etti.