Boğaziçi İslam Araştırmaları Kulübü olarak uzun zamandır gündemimizde olan “Helal Sağlıklı Gıda” konulu dört haftalık atölye programını iki konferansla nihayete erdirdik. Çok büyük oranda endüstriyel üretimin hakimiyeti altına giren gıda sektörü neticesinde, tüketiciler olarak üretim sürecine fazlasıyla uzak ve bilinçsiz kalmış bulunmaktayız. Bu konudaki farkındalığımızı artırmak ve günümüzde gıdaların helallik ve sağlıklılık durumu hakkında bilgi sahibi olmak adına okumalarla yürüttüğümüz atölye programı neticesinde;
“Helal Gıda Nedir, Ne Değildir?”
Ahmet Tunç Cengiz – GİMDES Baş Denetçi, Ziraat Mühendisi
“Yurtdışında Helal Beslenme ve Koşer Gıda”
Murat Sayın – Yüksek Kimyager
adlarıyla düzenlediğimiz iki konferansla programımızı tamamladık.